10-06-07

Blue Note van Torben Dansk.

Onlangs kreeg ik de gelegenheid enkele staaltjes verschillende pijptabak uit te proberen, sommigen waren onbekende tabakken, anderen hadden een naam. Onder de bekende tabakken zat er een staaltje “Blue Note” van Torben Dansk, even opletten! Niet Holger Danske! Het was of is een tabakmixture waar ik nog nooit van gehoord had, laat staan het ergens in België, Nederland of Luxemburg gezien heb. Dus maar even wat research gedaan via het internet!

 

Blijkt dat deze tabak nog steeds te verkrijgen is, waaronder men deze als volgt omschrijft;

 

Bleu Note is a Mild, Golden Virginias that possess a naturally high sweetness are mixed with a very mild Black Cavendish. These tobaccos are aged for weeks together in a pressed cake. A fresh flavour with essences of exotic fruits and a touch of Bourbon Vanilla added make this an extraordinarily mild blend. Inspired by the famous Blue Note Café in New York City, this blend of Burley, Virginia and world famous Green River Black Cavendish has been expertly blended for the utmost in taste

 

Na het roken van deze tabak in een meerschuimpijp, moet ik vaststellen dat deze tabak inderdaad een zoete geur en smaak levert, waarbij ik moet vermelden dat het een donkere tabak betreft die inderdaad voornamelijk bestaat uit Cavendisch. Wellicht is er héél weinig Virginia tabak gebruikt in deze mixture, er is praktisch geen lichte tabak in te bespeuren!

 

De smaak kan ik moeilijk thuiswijzen, naar mijn mening is deze zelfs een beetje eigenwijs!  Volgens mijn vrouw ruikt de tabak beter dan het kameraroma dat je ervan krijgt na het opsteken. Het is in ieder geval een aantrekkelijke tabak om eens te proberen, zeker voor mensen die de voorkeur geven aan gesauste mixtures. Het is een niet al te groffe snede, toch met redelijk lange stukjes, vullen in een pijp met een kleine pot kan! Uiteraard en net zoals bij vele mixtures, rookt deze tabak nat.

 

Is het een aanrader?, voor de liefhebbers wel!

bluenote

 

17:23 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

duidelijk verhaal.

Gepost door: E-Liquids | 24-09-14

De commentaren zijn gesloten.