29-05-07

The quiet comrade pijp.

Dit is hem dan, de originele Quiet Comrade, een verfijnde high tech pijp. Gisteren gekocht bij mijn goede vriend Elie. Deze heeft ondertussen de toestemming gekregen om eenzelfde systeempijpen te verdelen onder de benaming Elie’s Comrad. Nadat ik deze pijp volwaardig heb ingerookt en er méér ervaring mee heb, zal ik dit graag omschrijven op deze website.

1

 

 

De éérste ervaring om zulke pijp te roken is fantastisch te noemen, ze rookt zéér droog en koel, nog enkele weken om deze in te roken en ik ben ervan overtuigd dat het één van mijn favoriete pijpen gaat worden. Een pijp met verfijnde smaak, extreem droog en koel te roken!

2

Mijn bezoek aan Elie verklaarde dat deze man nog héél wat in petto heeft, enorm veel mooie pijpen heeft gemaakt, en hij nog héél wat te bieden heeft. Trouwens het atelier waar hij werkt is een wereld op zich, een wereld waar de echte pijproker zich onmiddellijk in thuis voelt!

 

In de toekomst schenk ik graag nog méér aandacht aan deze man, een unieke man die unieke pijpen creëert is dit waard!

 

12:49 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

27-05-07

Rattery's Sweet Fragant

Tijdens een motorrit die ik de voorbije weken gemaakt had naar Brugge, heb ik een blik Rattray’s Sweet Fragant meegebracht. Het is een blend voor Charles Rattray, Perth, Schotland. Ik had helemaal nog geen ervaring met deze pijptabak, nu, nadat ik het blik geopend heb, en mijn éérste pijp (meerschuim) met deze tabak gerookt  kan ik het volgende omschrijven.

 

De omschrijving van deze tabak is volgende;

 

Various Virginia and Burley tobaccos as well as broad and fine flakes make the character of this mixture. The various medium and coarse as well as cube force the aromatic fruity flavour in this mixture. The extravagant composition of this mixture you simply have to taste and your companions will feel enthusiastic about the interesting aroma of this tobacco.

 

Nadat ik het blik openende overheerste inderdaad de licht tot donkere gekleurde Virginia en Burley mengsels. Een zoete geur is opmerkelijk, maar of het fruitig ruikt is misschien misplaatst. Het is meer een zoet-zurige geur die merkbaar is! Naar mijn persoonlijke mening een beetje chocoladeachtig. De tabak zelf is moeilijk brandbaar, het duurt dus even voordat de tabak goed brand en deze blijft branden! Het is een tabak die naar eigen mening behoord tot de zwaardere soorten, het kameraroma is opmerkelijk, maar toch niet overdreven! Ik kan deze tabak omschrijven als opmerkelijk, pittig met een interessant aroma. Naar mijn persoonlijke voorkeur geen tabak om dagelijks te roken, maar dat is dan weer een persoonlijke ingesteldheid!

 

RATTERY's SWEET FRAGANT

 

rattrays

Rattray's pipe tobacco

Luxury Tobaccos for Pipe

 

Charles Rattray started his career in the tobacco industry working at the Fairweather factory in Dundee, Scotland. In 1903 he started his own tobacco house in Perth. A beautiful shop with dark timbers and light colored carpets adorned with tobacco accessories and carved wooden figurines of "Highlanders". The warehouses stored many rows of Oak barrels full of premium quality tobaccos which were blended in small batches by hand. The classic mixtures created there quickly earned a reputation of incomparable excellence, which is rarely seen in today's market.

13:46 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

26-05-07

Elie's freehands!

Beste pijpeniers & bezoekers,

 

MADE IN BELGIUM

 

Graag maak ik even wat ruimte voor Elie’s freehand pipes, een man die met veel geduld en liefde voor het pijpemakersvak, fantastische pijpen maakt. Elie’s is trouwens naar mijn weten de enige Belgische pijpemaker die ik ken, en ben ik de gelukkige eigenaar van een pijp door de hand van Elie’s gemaakt.

Ondertussen is zijn atelier af, dit maakt het feit dat we weer mooie en unieke pijpen mogen verwachten. Iedere echte Belgische liefhebber van pijp en tabak zou hoe dan ook een pijp in zijn verzameling moeten hebben van deze uniek man!

 

Overtuig je van de fantastische aanbiedingen en unieke creaties die je hier kan vinden, surf even naar Elie’s website door op onderstaande link te klikken, Veel plezier!

http://www.eliesfreehandpipes.com/index.php

 

09:43 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

07-05-07

Hoera, twee nieuwe blends!

In de vorige column berichte ik dat ik weinig tijd heb om deze website dagelijks te voorzien van columns, en inderdaad, nog steeds zitten we volledig in de organisatie van motoractiviteiten. Toch neem ik nu even de tijd om rustig een nieuwe column online te plaatsen.

Tijdens een motortrip naar de wondermooie stad Brugge heb ik de mogelijkheid gekregen om twee nieuwe pijptabakken mee te brengen.  2 soorten die ik in mijn onmiddellijke woonplaats niet kon vinden, laat staan dat ik ze al gerookt had. In mijn geval was de rit naar Brugge dan nog maar eens een succesvolle onderneming, gezien de aankoop van deze twee nieuwe blends.

 

De éérste die ik meebracht betreft Rattray’s Sweet Fragant, en of dit een aangename tabak is, ik zou het niet weten. De omschrijving belooft alvast veel goeds.

 

Various Virginia and Burley tobaccos as well as broad and fine flakes make the character of this mixture. The various medium and coarse as well as cube cuts force the aromatic fruity flavour in this mixture. The extravagant composition of this mixture you simply have to taste and your companions will feel enthusiastic about the interesting aroma of this tobacco.

pipes-cigars-tobacco_1948_29414954

 

De tweede pijptabak die ik meenam betreft Smooth sailing van Ashton, en ook deze belooft veel goeds,

 

Ashton Smooth Sailing is pleasantly palatable and wonderfully smooth, this aromatic mixture is slightly nutty-boasting flavours of maple, coconut, and dark chocolate.

 

ss50

Volgens de omschrijving eindelijk een tabak waar ik al lang naar opzoek was, en als we de omschrijving mogen geloven is het een tabak met de ideale combinatie van smaak en aroma ingrediënten!

Voorlopig laat ik deze blikken tabak van 50 gram nog even dicht om uitdroging en smaakverlies te voorkomen. Ondertussen ben ik begonnen met de tabak 1864 van WO Larsen te roken. Naar mijn bescheiden mening een goede en volwassen tabak om rustig van te genieten met een goed glas pure malt whisky, iets dat ik na het schrijven van deze column ga doen voor het slapengaan!

 

22:46 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |