07-05-07

Hoera, twee nieuwe blends!

In de vorige column berichte ik dat ik weinig tijd heb om deze website dagelijks te voorzien van columns, en inderdaad, nog steeds zitten we volledig in de organisatie van motoractiviteiten. Toch neem ik nu even de tijd om rustig een nieuwe column online te plaatsen.

Tijdens een motortrip naar de wondermooie stad Brugge heb ik de mogelijkheid gekregen om twee nieuwe pijptabakken mee te brengen.  2 soorten die ik in mijn onmiddellijke woonplaats niet kon vinden, laat staan dat ik ze al gerookt had. In mijn geval was de rit naar Brugge dan nog maar eens een succesvolle onderneming, gezien de aankoop van deze twee nieuwe blends.

 

De éérste die ik meebracht betreft Rattray’s Sweet Fragant, en of dit een aangename tabak is, ik zou het niet weten. De omschrijving belooft alvast veel goeds.

 

Various Virginia and Burley tobaccos as well as broad and fine flakes make the character of this mixture. The various medium and coarse as well as cube cuts force the aromatic fruity flavour in this mixture. The extravagant composition of this mixture you simply have to taste and your companions will feel enthusiastic about the interesting aroma of this tobacco.

pipes-cigars-tobacco_1948_29414954

 

De tweede pijptabak die ik meenam betreft Smooth sailing van Ashton, en ook deze belooft veel goeds,

 

Ashton Smooth Sailing is pleasantly palatable and wonderfully smooth, this aromatic mixture is slightly nutty-boasting flavours of maple, coconut, and dark chocolate.

 

ss50

Volgens de omschrijving eindelijk een tabak waar ik al lang naar opzoek was, en als we de omschrijving mogen geloven is het een tabak met de ideale combinatie van smaak en aroma ingrediënten!

Voorlopig laat ik deze blikken tabak van 50 gram nog even dicht om uitdroging en smaakverlies te voorkomen. Ondertussen ben ik begonnen met de tabak 1864 van WO Larsen te roken. Naar mijn bescheiden mening een goede en volwassen tabak om rustig van te genieten met een goed glas pure malt whisky, iets dat ik na het schrijven van deze column ga doen voor het slapengaan!

 

22:46 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.