18-04-07

Over pijp, tabak en motorrijden!

Eigenlijk moet ik mijzelf tegenover jullie, en zeker de trouwste bezoekers verontschuldigen! Ik ben namelijk samen met mijn vrouw, die trouwens ook zelf een motor bestuurd, een actieve motorrijder. Het motorseizoen begint voor ons eigenlijk al in maart, daarom de reden dat ik zéér weinig tijd heb om met regelmaat columns te plaatsen. Hierbij komt nog eens het feit dat ik in héél vele gevallen ritten en trips organiseer voor een zéér grote groep van motars.

 

Niettegenstaande ik toch steeds op zoek ben naar pijptabak die ik graag eens uitprobeer, zijn onze motortrips dan ook de ideale gelegenheid om pijptabakken tegen te komen. We komen namelijk op plaatsen die je niet zo snel gaat bezoeken.

 

Tijdens onze motortrip naar Luxemburg heb ik al 3 soorten meegebracht, namelijk;

 

DANISH truffels.

DANISH truffels mix

WO LARSEN 1864 perfect mixture.

 

Danish truffels heb ik al geopend en gerookt, het is een goede tabak, fijne smaak met een niet al te overdreven kameraroma. Ik heb echter wel het idee dat de tabak slecht blijft branden daar deze gesneden is in kleine vierkante blokjes. In een meerschuimpijp komt deze tabak zéér goed tot zijn recht en beleef je de smaak toch net iets anders dan in een bruyére! Dit verschilt echter van smaak tot smaak, niet?

 

De Danisch truffel mix heb ik tot op heden onaangeroerd, doosje open is de tabak misschien snel uitgedroogd en verlies je veel van de smaak. Ditzelfde is ook van toepassing op de WO Larsen 1864 mixture, onaangeroerd laat ik deze ook nog even gesloten! Hoewel, het soms enorme zelfbeheersing kost de dozen van 100 gram niet te openen om de tabak  eens uit te proberen.

 

Volgens menig forum zou de WO Larsen 1864 een zéér goede tabak zijn, dat moet ook, ik betaalde in Luxemburg voor een doos van 100 gram maar liefst 12.50€…Vrij duur dus!

 

Men omschrijft deze tabak als volgt;

 

The 1864 perfect mixture is a modern version of an early successful blend by W.O. Larsen. The 1864 mixture consists of carefully selected Virginia tobaccos from the best tobacco fields on three continents. The balanced Virginia tobaccos are blended with fermented Black Cavendish and premium Burley from the USA, Malawi, and Mexico. A seductive flavour is added to ensure a generous and delicate taste - truly a Perfect Mixture.

 

Hoe dan ook, nadat ik deze tabak heb gerookt, zal ik deze omschrijven op deze website, en dat is beloofd! Voor nu ben ik benieuwd welke tabaksoorten ik nog zal vinden tijdens onze motorritten doorheen België, Nederland, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk. Ik houd jullie alvast op de hoogte.

1864

 

01:24 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |