18-02-07

Een geslaagd experiment!

Zoals ik in een eerder column al omschreef, kan je met de allerlaatste restjes van tabak een redelijke hoeveelheid pijptabak recupereren. Tabak is nu éénmaal te duur geworden om zo maar in de vuilnisbak te deponeren. Ik doe dit al jaren, je staat dan ook versteld hoe snel je een hoeveelheid gemengde tabak kan verzamelen. Enkele dagen geleden deed ik met deze resttabak nog maar eens een experiment, het resultaat…Tot hier toe schitterend. Ik zou geen pijproker zijn als ik dit experiment niet met jullie zou delen!

 

Liefhebbers van een zoetere tabak, mooi afgeronde smaak en om de vrouwe te bekoren, met een subliem kameraroma, kan ik het volgende omschrijven.

 

Via mijn eindeloze zoektochten op het internet kom ik regelmatig pijptabakken tegen waarvan men zegt dat het een koffiesmaak heeft, spijtig genoeg heb ik deze tot hiertoe nog steeds niet gevonden, zowel niet in Nederland, als Luxemburg, Duitsland of België zelf. Daarom dan zelf maar aan de slag.

 

Ik heb 50 gram van mijn resttabak genomen, deze was ondertussen redelijk uitgedroogd, dus gewoon wat vochtig gemaakt met water. Twee koffiepad van senseo (Strong) genomen en tevens ook onder het water gedompeld. Deze bij de tabak gelegd in een gesloten plastiek potje en goed afgesloten. Na enkele dagen was de tabak terug vochtig en kreeg ik een subliem aroma van koffie naar amaretto toe!

Een eerste pijp met deze mengeling was aangenaam, verkreeg ik een zoetere smaak en bleek het aroma inderdaad koffieachtig te zijn! Naar mijn mening had ik de tabak wat te nat gemaakt, maar dat is op te lossen door de tabak terug wat te laten uitdrogen.

 

Het is mij geweten dat tabak snel vocht en smaak opneemt, dus zou dit een zéér simpele en makkelijke oplossing zijn om zelf een pijptabak te maken die een koffie smaak en aroma geeft.

Met duidelijke vermelding dat ik hiervoor een mengeling van veel verschillende soorten (rest) tabak voor gebruikt heb. Hoe de resultaten zijn bij een naturelle pijptabak is mij echter niet geweten. Wellicht verkrijgt men éénzelfde resultaat, maar eventueel met een nog sterkere smaak van koffie en aroma.

Goed dus voor een volgend experiment!

 

Hoe dan ook, mensen op zoek naar een eigen mengsel met koffie, wie niet probeert, zal het nooit weten. Dit experiment was voor mijzelf geslaagd! Het geheel kwam nog eens ten goede, wanneer ik deze tabak rookte in een meerschuimpijp, gecombineerd met een glas goede whisky…

 

Het proberen waard dus!!!

12:49 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Thee Ik bewaarde mijn restjes ook altijd al. Restjes smaken lekker. Ze hebben vaak een wat sterkere smaak dan wat ze standaart hebbe. Dat zal wel komen door het vocht wat uit de bovenligende tabak is gekomen. Goed idee om het met kofie pads te doen. Ik ga het zo even proberen met roosbos vanille thee. Kijken of dat ook een geslaagd experiment word.
Ik laad trouwens de restjes eerst 1 dag drogen voordat ik het bij de rest stop. Als je dat niet doet krijgt de tabak een bijsmaak/geurtje (bij geur bedoel ik hoe de tabak zelf ruikt)

Gepost door: PMV | 02-06-07

De commentaren zijn gesloten.