07-02-07

Zelf tabak mengen...

Al meermaals heb ik met overschotten van pijptabak getracht eigen mengsels te maken, de resultaten waren eigenlijk best goed tot uitstekend te noemen. Je krijgt echter een resultaat waar de smaken van de originele tabakken in terug te vinden zijn. Diverse zoektochten om formules te bekomen op het internet waren teleurstellend, met andere woorden, zéér weinig of helemaal niets over deze materie te vinden.  Het is dan ook maar zelf proberen met kleine overschotjes, daar je niet zomaar naar de tabakswinkel stapt om enkele pakjes te gaan kopen om zelf mee te gaan experimenteren, daar is tabak uiteindelijk véél te duur voor geworden!

 

Een zéér goede methode om een unieke zelf gemengde tabak te hebben is gewoonweg alle laatste restjes van je eigen pijptabak de je meestal rookt in en glazen pot te deponeren. Ieder van ons, pijprokers, heeft zowat zijn eigen soorten van tabak, dus krijgt ieder van ons op deze manier een uniek mengsel. Het is echt de moeite om eens zelf uit te proberen. Ik ben een pijproker die zowat alle soorten rookt, het is telken een uitdaging om diverse soorten uit te proberen. Je krijgt op deze manier dan ook aardig wat verschillende soorten bij elkaar.

 

Uiteraard doe je dit niet met zéér dure pijptabakken, die rook je tot het laatste restje op!

 

Spijtig genoeg moet ik meermaals vaststellen dat méér en méér tabakszaken maar beperkte soorten hebben liggen, en dat het meestal dezelfde bekende merken en klassiekers zijn die men in voorraad heeft. Spijtig! Uiteraard kost een stock geld, maar dat men kan kiezen en eventueel diverse tabakken eens kan uit proberen moet kunnen vind ik. Als ik dan over het internet surf op zoek naar nieuwe soorten, dan moet ik concluderen dat er vele soorten zijn die ik best de moeite vind om eens uit te proberen. Helaas zal ik dat nooit kunnen, om de simpele reden we vele soorten helemaal niet kunnen krijgen. En, eerlijk gezegd, ben ik niet zo te vinden om tabak te bestellen via internet zelf.

 

Tot slot nog graag dit, moesten er mensen zijn die mijn website bezoeken, kennis hebben van een goede eigen mengsel of weet hebben waar er nog tal van verschillende soorten verkrijgbaar zijn, laat het mij even weten, ik zal met veel plezier onder een column deze informatie omschrijven en wellicht net als mijzelf er anderen mee plezieren!

18:35 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.