03-02-07

Rookverbod is een feit geworden!

Het rookverbod is een feit, we hebben tal van voor –en tegenstanders. Onlangs hoorde ik op het nieuws dat het toch niet zo een grote impact had op klanten van horeca-uitbaters. Anderzijds horen we dan weer dat men er klanten door verliezen en investeringen noodzakelijk zijn om deze te behouden. Ook moet ik in tal van forums lezen dat de wet op alle mogelijke manieren omzeild word, dat er zelfs horeca uitbaters zijn die de wet aan hun laars lappen. Typisch Belgisch!

 

Persoonlijk blijf ik erbij dat het rookverbod een zoveelste aanslag is op onze democratische mogelijkheden. Niets mag, alles kan! Hoelang gaat het nog duren dat we niet meer mogen roken op de openbare weg, in onze auto….Thuis!

 

Tabak wordt alsmaar duurder en duurder, is de geschiedenis zich misschien aan het herhalen?, enkele eeuwen geleden werd er ook een rookverbod afgedwongen, maar de mensen kwamen in opstand…rookverbod opgeheven. Naar gelang tabak duurder en duurder word en mensen ergens gedwongen worden om hun rookgewoonte te stoppen, zullen er inderdaad vele mensen zijn die stoppen met roken of dit héél wat minder gaan doen. Logische verklaring is het feit dat er hierdoor tal van mindere accijnzen in de staatskas gaan komen. Minder belastingsinkomen voor de staat wil zeggen dat men deze verliezen ergens anders moet gaan halen, en waar kan dit anders dan het te gaan halen bij de burgers…juist, we gaan dit met zijn allen moeten betalen, ook de mensen die antirokers ingesteldheid hebben!

 

Kunnen we daar weer met zijn allen over gaan kankeren, nemen we hierbij nog de verklaring van minister Verhofstadt, dat we zuiniger moeten gaan omspringen met onze verwarming, elektriciteit, autorijden en alles wat de opwarming van de aarde in gevaar kan brengen…Tja, dan gaat er binnen een paar jaar niet veel méér overschieten!

 

Hoe dan ook, mijn pijp zal ik niet laten, en als roken de komende jaren enkel nog weggelegd is voor de rijkere onder ons, dan ga ik maar tabak oogsten op mijn zolder, en dat zal zeker geen wiet zijn!

11:17 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

goed verhaal en gelijk heb je.

Gepost door: Elektronische sigaret | 24-09-14

rook geen tabak.
maar ga lekker aan de wierook!

Gepost door: wierook groothandel | 25-09-14

De commentaren zijn gesloten.