25-12-06

Planta pipe-tobacco's.

Voor vele pijprokers zal PLANTA wellicht bekend in de oren klinken, voor andere zal het misschien een onbeduidende naam zijn die méér aan boter dan aan tabak doet denken. Ook ik was van dit idee, tot ik de gelegenheid had een tabak uit te proberen en werd de interesse opgewekt iets méér te weten te komen betreffende dit tabaksbedrijf.

 

De firma PLANTA werd in 1956 opgericht door de Heer Dr. Manfred Obermann in Berlijn-Spandau, Duitsland. Tot op heden is deze nog steeds de beheerder van dit bedrijf.

 

Vanaf 1962 besloot de leiding van dit bedrijf de import van buitenlandse pijptabakken. Bijzonder bekent en met groot succes lanceerde PLANTA de nog steeds bekende merken Rum & Maple en Wellauers English Blend. Beide tabakken genoten groot succes en maakten Planta op deze manier naam en bekendheid. Deze bekendheid was tevens de grondsteen om als eigen zelfstandig tabaksbedrijf in 1963 te beginnen in de Hagelberger Straße, Berlin-Kreuzberg. Planta is hier nog steeds gevestigd als hoofdkwartier en productiebedrijf.

 

Méér en méér mixtures werden hier ontwikkeld en werd er in de 60 –iger jaren beslist samen te werken met McLintock tobacco’s.

 

Bekende en succesvolle en hoogwaardige blends zoals Danish Black Vanilla, Cellini, Holger Danske, MMVII edition, zijn enkele uit het grote assortiment van pijptabakken die Planta- producten verdeeld.

Méér dan 150 mensen zijn momenteel actief werkzaam in de PLANTA-Groep.

 

Ondertussen is het familiebedrijf uitgegroeid tot een bekendheid en draagt de label van kwaliteitsproducten, flexibiliteit en creativiteit. Verschillende soorten en smaken worden verdeeld in binnen en buitenland. Het is niet verwonderlijk dat elke pijproker “zijn” tabak hier zal vinden, wat maakt dat PLANTA ongeveer 20% van het marktaandeel in Duitsland beheerd en in ongeveer naar een 20 tal verschillende landen exporteert.

 

Een kwaliteitstabak uit velen van PLANTA betreft de blend MMVII special edition, dit zijn speciale jaarstabakken, en gelimiteerde uitgaven, dus beperkt.

Ook niet vergeten dat Planta eigen pijpen heeft die gesneden en geproduceerd worden in eigen atelier, een kijkje nemen in hun atelier kan via link http://www.pfeifen-db.de/

 

 

MMVII Special edition

planta-mmvii2-175

MMVII Special edition

 

Deze Black mixture is gekenmerkt door zijn zachte smaak, zeer aromatisch die een verfijnt aroma verspreid. Men merkt er een vleugeltje vanille in die gecombineerd word met rijpe “heidelbeeren” bessen. Een puur genot om s’avonds weg te dromen…

 

 

19:40 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

pijptabakken van Dunhill Ik rook van Dunhill Early Morning , My Mixture965, Standard Mixture Medium en Nichtcap.
Kan ik deze bij u bestellen en kunt u mij die toesturen? Ik zal electonisch vóóraf betalen.
Gaarne uw rectie.
Met groet.
A. de Keizer

Gepost door: A. de Keizer | 01-05-08

hallo
ik ben reeds jaren op zoet naar GEURIGE tabak
eerder iets om de aroma in de kamer echt tot zijn recht te laten komen
liefst een ' hout ' geur
hab je iets om aan te prijzen

dank

een ' kleine ' pijproker

Gepost door: Hofman P | 27-04-09

De commentaren zijn gesloten.