23-12-06

Rookverbod 2007.

Van januari 2007 af mag er in restaurants niet meer gerookt worden. Dat staat in het Koninklijke besluit dat minister van Volksgezondheid Rudy Demotte op 2 december 2005 heeft voorgesteld. Cafés ontsnappen aan een rookverbod.

In cafés waar gerechten worden geserveerd zal ook een rookverbod gelden. Toch mag ook in dergelijke horecazaken nog worden gerookt als ze aan bepaalde voorwaarden voldoen. Als de cafés hun gerechten beperken tot een lijst van zogenaamd lichte maaltijden - zoals soepjes en croque-monsieurs - mag er nog worden gerookt. Dat mag ook als die lichte maaltijden maar een derde van de totale omzet uitmaken. Restaurants kunnen een afgesloten rookkamer inrichten, maar daar mogen alleen dranken worden geserveerd.

Minister van Volksgezondheid Rudy Demotte zal twintig extra inspecteurs inzetten voor de controle op het rookverbod.

Als roker hebben we één schrale troost.

De maatregel van minister Demotte is minder streng dan in andere Europese landen. In Italië, Ierland, Malta, Noorwegen en Zweden geldt een volledig rookverbod in zowel cafés als restaurants.

 

Wij wensen je alvast een prettige kerst en gelukkig 2007.

 

Peterson heeft echter het genoegen U nog een special reserve pijp tabak mee te geven, misschien een goed idee om deze nog aan te kopen met de herinnering aan 2006, dat we nog op een  democratische manier ons pijpje konden aansteken.

 

Peterson Special reserve Pipe tobacco

bannerlink jb

Golden, Red and Orange Virginias blended to perfection with jet black Cavendish, crowned with a wonderful aroma of honey and Calvados.

 

10:27 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.