26-11-06

Ontmoeting met Elie

Gisteren, zaterdag 25 november, was het dan eindelijk zover. Na telefonisch contact had ik de eer om Elie persoonlijk te ontmoeten. Een éérste indruk bleek dat dit een verbazingwekkende en boeiende man was die weet heeft betreffende pijp en tabak. Een man die met liefde en vol toewijding kan vertellen over het maken van pijpen, contacten legt met andere pijpemakers en kennis heeft betreffende alle andere aspecten over deze materie.

 

Ondertussen ben ik de trotse bezitter van de Quark, een unieke pijp met nadruk op een unieke en doordachte vormgeving. En zoals ik al zei, ontstaan in de geest, gemaakt door de ziel. Deze unieke Belgische pijpen zouden in het bezit moeten blijven van een Belgische pijpliefhebber!

 

De pijp werd geleverd met certificaat, opgeborgen in een houten doosje, mooi afgewerkt met doek. Gezegeld door Elie. Nu al ben ik begonnen met deze pijp voorzichtig in te roken en wat blijkt, het is toch nog steeds een unieke ervaring uit dergelijke pijp te roken! Een pijp gemaakt met liefde voor het vak, moet hoe dan ook met respect en waardering worden ingerookt, niet zomaar tabak in duwen en aansteken….Het inroken is een handeling die weken zal duren!

 

Ook moet ik even vermelden dat Elie nog vele andere kwaliteitspijpen in aanbieding heeft, freehands en andere meesterwerkjes, zoals pijpen van barie, deze zijn exclusieve handgemaakte pijpen uit Denemarken, de werkplaats van Helmer Thomsen.

 

Mijn bezoek aan Elie was een mooie ervaring, leerrijk en vooral boeiend. Reden genoeg om U te mogen overtuigen contact te leggen en er een pijp van te kopen…

 

Ik heb in ieder geval de eer te kunnen zeggen dat ik de trotse bezitter ben van een unieke handgemaakte pijp van Elie, en zal hoe dan ook deze blijven volgen met zijn werk en hem regelmatig via deze site in de bekendheid plaatsen!

 

Unieke mensen verdienen dit…Niet soms?

 

http://www.eliesfreehandpipes.com/

08:15 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

info Prachtige pijpen indedaad , maar vooraleer te contact eren , woont E. in Belgie of Ned ? Is er ook een showroom voorzien ?

Gepost door: Pat | 06-09-08

De commentaren zijn gesloten.