21-11-06

Belgische pijpenmaker in beeld.

De echte pijprokers hoeven we het niet meer te vertellen, pijproken is genieten van tabak, tevens is het de gezondste vorm van roken. Maar om pijp te roken heeft men uiteraard een pijp nodig, liefst een goede pijp! Ik onderscheid pijpen in 3 soorten, namelijk de productie pijpen, meerschuim pijpen en freehand pijpen. Productie pijpen zijn pijpen zoals de benaming het al zegt, machinaal vervaardigd aan zoveel stuks per uur, dit zijn gewoonlijk ook de pijpen die de meeste pijprokers in hun bezit hebben. De meerschuimpijp is een ander verhaal waar we in een volgende column dieper op ingaan en tot slot komen we bij de “freehand” pijpen. En over deze laatste gaan we het ditmaal hebben.

 

Hierbij plaats ik maar al te graag een Belgische pijpmaker in de kijker, een persoon waarmee ik de voorbij dagen meermaals per e-mail heb gecorrespondeerd. Belgische pijpmakers zijn dun gezaaid in België, daarom reden genoeg om deze eens in de kijker te plaatsen.

 

Iedere “echte” pijproker heeft wellicht meerdere modellen en verschillende soorten in zijn bezit, in hun collectie zit dan ook meestal een of meerdere meerschuimpijpen, maar in vele gevallen ook een Freehand gemaakte pijp.

 

Ellie is een Belgische pijpmaker, en uit onze correspondentie moet ik bemerken dat hij gepassioneerd is door het maken van pijpen. Het beheerst voor een groot deel zelfs zijn leven!

 

Pijpen snijden is een ambacht, Elie kent deze ambacht, verweven met het maken van een kunstwerkje ontstaan in de geest en gemaakt door de ziel, zo omschrijf ik zijn fantastisch mooie pijpen.

Elie kiest en kapt zelf zijn houtsoorten, maakt zijn pijpen met uitgebalanceerde zorgvuldigheid, laat ons zeggen met liefde voor het vak. Het eindresultaat is een pijp van perfectie, uniek in zijn soort… En belangrijk…het is een Belgisch product! Welke Belgische pijpenier, wil niet een perfecte pijp, gemaakt door een Belgische pijpemaker, een uitzonderlijk en uniek stuk vakmanschap van eigen bodem….Je zou gek zijn als je geen pijp van Elie in je bezit zou hebben!

 

En of dit nog niet voldoende is om je te overtuigen een pijp van Elie aan te schaffen, meerdere van zijn kunstwerkjes zijn al bekend en worden gerookt ver over onze grenzen heen, Rusland, Amerika….Daarom dat ik het goede voorbeeld geef en mij volgende week de trotse bezitter kan noemen van de Quark, naar mijn eigen inzien een unieke pijp, gemaakt door een uniek Belgische pijpenmaker…Ik ben trots en fier, eigenaar te worden van deze pijp en er uit te kunnen roken.

 

Vanaf volgende week ben ik de trotse bezitter van deze pijp die ik persoonlijk ga afhalen en deze bijzondere man kan ontmoeten ,geef me maar eens ongelijk…

2006_11_Quark01

2006_11_Quark03

2006_11_Quark04

2006_11_Quark07

2006_11_Quark08

 

Pijpeniers die tevens een unieke, ambachtelijke en uitzonderlijke handgemaakte Belgische pijp van Elie wensen te kopen en of méér informatie over deze bijzondere man wensen...

 

bezoek de website van Elies freehand pipes!

http://www.eliesfreehandpipes.com/

00:57 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.