16-11-06

2007, tabak duurder!

BRUSSEL - Een pakje sigaretten zou in 2007 een halve euro meer kosten, in plaats van de aangekondigde prijsstijging van 0,20 euro. Dat zegt tabaksproducent Philip Morris Belgium.

 

De regering had in het kader van de begroting van 2007 een taksverhoging op tabaksproducten aangekondigd van 0,20 euro per pakje sigaretten. Philip Morris vernam echter van de FOD Financiën dat de proportionele accijns 52,41 procent wordt op de kleinhandelsprijs en dat de bijzondere accijns 15,9295 euro per 1.000 sigaretten is. Dat zou leiden tot een mogelijke prijsstijging van 0,50 euro.

 

Dit gaat uiteraard ook een weerslag hebben op een pakje tabak…méér en méér sigarettenproducenten bieden hun “merk” ook aan als roltabak…, gevolg…ook pijptabak zal weer duurder worden!

 

Tevens lopen er geruchten dat er in 2007 een algemeen rookverbod zal komen in elk gebouw, waaronder ook de fabrieken, cafés enz. Of we hier nog van democratie mogen spreken valt ver te betwijfelen.

 

Tot hiertoe wenst de regering geen commentaar te geven!

 

bron: Belga

 

18138-1770-PipeTobacco

 

17:01 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

In elk geval... mag er op onze blog naar hartelust worden gerookt Wij verwelkomen zowel rokers als niet-rokers en er wordt geen afzonderlijk scherm voorzien...


Groetjes !

Gepost door: Jeroen | 16-11-06

duurder=stoppen?????? het mag eens stoppen met het verduren van de sigaretten.of moeten we ook debuurt onveillig maken zodat we ons sigaretten gratis krijgen zoals een drugverslaafde.het is dikke zever dat het is om ons te doen stoppen,nee enkel de staat word er beter van.mijn conclusie is hier: het word tijd om eens op straat te komen

Gepost door: de smedt L | 26-02-07

De commentaren zijn gesloten.