14-11-06

Even tussendoor...

Het is weeral enkele weken geleden dat ik het toetsenbord ter hand neem om op deze blog iets neer te zetten. Drukke familiale, werk en andere omstandigheden beletten me de voorbije dagen om dit sneller te doen. Ons drukke sociale en stressvolle leven zorgen er steeds wel weer voor dat je bezig blijft en je vrije tijd van ontspanning beperkt word. Hoe dan ook, that’s life!

 

Met de warme zomer weeral ver achter ons liggen er maanden van donkere, natte dagen te wachten, eigenlijk een periode die ik verafschuw, anderzijds dan weer ideale omstandigheden om rustig te genieten van een pijpje. Ik ben nu eenmaal iemand die graag buiten leeft, genieten van de buitenlucht, natuur, van groen, schoonheid en leven.

 

Terwijl ik deze column aan het schrijven ben, geniet ik van een goede pijp, vele jaren gekregen van mijn ex-schoonvader zaliger. Het betreft een Hilson Epoquf. Wellicht een soort pijp die zelfs mij en mijn nageslacht nog zal overleven. Misschien wel eindigen ergens op een of andere rommelmarkt!

Ondertussen knettert onder een warme gloed in de pot van mijn pijp een zalige tabak, de Peterson “Gold Blend”. Dit is een tabak die je alle dagen kan roken, zacht, smaakvol, geurig en rustgevend. Moest ik nu binnen enkele uren niet aan mijn nachtshift beginnen, dan zou een goed glas whisky het geheel compleet maken, maar ja, plichten roepen.

 

Hoe dan ook, héél even is de rust en kalmte een impuls om er straks met volle energie tegen aan te gaan. Wat een goede pijp en tabak al niet kunnen doen…

18:15 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.