01-11-06

Sunday's Fantasy tobacco.

Enige tijd geleden maakte ik al melding van Thomas Radford Sunday’s Fantasy, en wens op deze tabak iets uitgebreider op in te gaan. Vele jaren geleden had ik deze al eens gerookt, nu voor enkele maanden terug had ik terug een blikje van 50 gram gekocht, en nu uiteindelijk ook geopend.  Graag omschrijf ik de kenmerken van deze tabak.

 

The Tobacco:

Thomas Radford Sunday's Fantasy is a premium grade tobacco. The best hand-selected Virginia, double fermented Black Cavendish and Orient tobaccos give this mixture its unique and unforgettable character and taste.

 

Thomas Radford (1610-1675) was known in London for his clay pipes, but in his lifetime he was celebrated and respected by his suppliers and customers for the stringent standard he set for his tobacco mixtures, true to his motto "Be satisfied only with the best”.

 

Dit kan inderdaad een unieke tabak genoemd worden, nadat met het blik opent, is er een sterk fruitachtig zoet aroma merkbaar. De tabak is een bonte mengeling van kleuren en verschillende tabaksoorten, waaronder duidelijk zichtbaar de dubbel gefermenteerde Black Cavendish en Virginia tabakken.

 

Deze tabak bijt niet op de tong, en de smaak is niet overdreven, zoals men het vermoeden zou hebben nadat met het blik heeft geopend. De snede is vrij grof, dus aan te raden om deze in een pijp te roken met een brede pot. Het kameraroma dat deze tabak verspreid is zeker niet irriterend voor je naaste omgeving.

 

Ik heb echter wel het vermoeden dat deze tabak vrij snel brand, maar leverd uiteindelijk een mooie grijs-witte as

 

In het kort samengevat, deze tabak is uniek en zeker een aanrader voor liefhebbers die graag geurige, zoete en sterk gearomatiseerde tabakken roken. Misschien is het een persoonlijke voorkeur, maar deze tabak komt echt goed tot zijn recht in een meerschuimpijp, dit nog eens gecombineerd met een goed glas whisky of cognac, dan is dit puur genieterij!

 

Een aanrader dus!

 

2109

 

19:14 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

beste,

Weet U welke firma SUNDAY'S FANTASY verdeelt.

Bedankt,

Jo

Gepost door: jo PLEVOETS | 25-09-13

De commentaren zijn gesloten.