01-11-06

Over mijzelf...

Graag geef ik een korte introductie over mijzelf als bezieler van deze site en de reden waarom ik deze online heb geplaatst.

 

Vele jaren geleden maakte ik voor het éérst kennis met het pijproken en de vele verschillende soorten van tabak die men kan roken. Wellicht als bij vele beginnende pijprokers was het even aanpassen, een pijp opsteken is geheel iets anders dan een sigaret. Het pijproken was dan ook zoiets met ups en downs. Soms maandenlang dat ik er niet naar omkeek, dan weer intensief en met regelmaat. Naar gelang de jaren verstreken en de komst van het internet werd de interesse in pijproken gestimuleerd en begon er een zoektocht naar alles wat met pijproken te maken had. Al spoedig moest ik merken dat er eigenlijk niet veel te vinden was op Nederlandstalige sites, ook voor wat betreft Nederlandstalige uitgaven van boeken zijn zéér beperkt. Om deze reden heb ik dan ook voornamelijk deze site opgestart, ontworpen en online geplaatst.

 

Verder heb ik vele uiteenlopende interesses, waaronder vissen met werphengels in zoetwater, motorrijden en radioamateurisme. Ik ben werkzaam op een groot Amerikaans bedrijf, getrouwd en woonachtig in de Antwerpse Kempen, nabij de Nederlandse grensstreek.

 

Ik ben ondertussen de trotste bezitter van meerder meerschuim en bruyére pijpen, beschik steeds over meerdere verschillende soorten pijptabak. Mijn favoriete drink is goede whisky, gecombineerd met een goede pijp is dit even alles vergeten en laat de wereld maar draaien…in’t kort samengevat…puur genieten dus!

 

Bij dezen hoop ik van harte vele ervaren en beginnende pijprokers te plezieren met tips, weblinken en persoonlijke ervaringen. Misschien dat in de toekomst deze website nog verder uitgebreid gaat worden met het oog op algemenere en uiteenlopende rubrieken te brengen zoals commentaren op wereldnieuws, wetenswaardigheden…

 

Ik wens je alvast veel plezier en aangename momenten op deze website van en over pijp & tabak…

 

86

 Met vriendelijke groeten,

je webmaster.

22:44 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Zeer goede informatieve site
Maar ik lees hier niets over onze zeer goede belgische semois tabakken waarvan er nog enkele op oude ambachtelijke wijze gemaakt worden.
Ga eens op zoek.
jef

Gepost door: Tilkens Jef | 13-05-09

WO Larsen Golden Dream Beste, ik heb mij vandaag de Golden Dream aangekocht en ben heel aangenaam verrast. Naast Dunhill London Mixture en Amphora Full Aroma is deze één van de nieuwe favorieten.

Gepost door: Thomas David | 14-07-09

Is er een lijn in te trekken ??
Ik ben eveneens pijproker, motorrijder en visser. Raar toch ?
Aan radioamateurisme doe ik niet, die tijd vul ik in op de beurs,maar frappante overeenkomsten toch...

Tot 10 jaar geleden altijd sigarettenroker geweest,dan een tijdje volledig gestopt,en dan begonnen met pijp en sigaren.
Ondertussen heb ik een 30-tal meerschuim en houten pijpen,maar ik gebruik bijna altijd de 5 zelfde...
Ik ben gek van gesausde tabak,maar heb nogal vlug last van mijn maag,dus beperk ik mij overwegend tot baai-tabak.
Ik ben op deze site gekomen omdat ik aan het zoeken was naar écht goeie semois.
Ik heb jaren semois carte or gerookt,in van die gele pakjes,tot de firma falliet gegaan is.
Dan bleef ik een beetje verweesd achter...
Nu ,veel later zou ik nog steeds graag een tabak vinden die er erg op lijkt.Iemand een idee ???

Gepost door: Rubo | 06-02-10

De commentaren zijn gesloten.