27-10-06

Tabak duurder, rook een pijp!

De laatste jaren is het niet nieuws méér voor de doorsnee roker, regelmatig word een pakje sigaretten, sigaren of tabak duurder. Roken…het kost geld!

 

Om de begroting van 2007 rond te krijgen worden ook de accijnzen op sigaretten, sigaren en roltabak nogmaals verhoogd voor een totaal van 330 miljoen, dat naar de gezondheidszorgen gaat. Voor de sigaretten gaat het om een verhoging met 20 cent per pakje, voor de roltabak om 40 cent, omdat men een verschuiving van sigaretten naar roltabak heeft vastgesteld. Typisch Belgisch dus, iets waar mensen méér gebruik van maken, daar zal onze regering steeds op inspringen om méér geld in de staatskas te brengen.

 

Deze regelmatige verhogingen en het verbod om reclame te maken voor tabak, zou de mensen moeten dwingen tot het stoppen van roken, of dit inderdaad een weerslag heeft dat mensen inderdaad stoppen is echter de vraag. Opmerkelijk is wel het feit dat vele mensen hun rookgedrag gaan aanpassen, dit wil zeggen dat er méér en méér mensen kiezen om een pijp aan te schaffen. Een pakje pijptabak van 50 gram kost ongeveer rond de 5€, maar wanneer men een pijp op de juiste manier vult, dan kan men toch een poosje roken. Met andere woorden, men kan langer genieten.

 

Misschien zijn deze prijsverhogingen op tabak een goed moment om het pijproken te promoten, toegegeven dat een pijp roken helemaal anders ligt dan een sigaret opsteken, maar de intense, het genot, de smaak en het onspannende karakter van pijproken kan een nieuwe vorm van roken worden voor velen. Als men dan nog eens de vele verschillende soorten van pijptabakken ontdekt, smaken kan uitproberen en steeds weer dat aangename aroma verspreid in de woonkamer, dan zal men al spoedig ontdekken dat pijproken echt genieten is van tabak, men zal moeten toegeven dat deze rookervaring helemaal anders is dan die van een sigaret. En het klinkt misschien raar, pijrokers roken véél minder dan sigaretten roker.

 

Tot slot nog even dit, niemand kan ontkennen dat roken inderdaad ongezond is, maar wist je dat het pijproken de gezondste vorm is van roken. In realiteit moet je als pijproker niet inhaleren, de smaak van tabak en de nodige nicotine komen tot hun recht in de mond. Vergeet niet dat de smaak van tabak in de mond en neus ontstaat, niet in de longen.

 

Het is misschien een aanpassing, maar ieder die het eens wil proberen…doe het gewoon, na enkele pijpjes zul je hoe dan ook moeten toegeven dat pijproken, rustgevend is, de smaken van tabak goed tot hun recht komen en dat je véél minder gaat roken. Wie niet inhaleert zal al snel moeten merken dat die vervelende rokershoest héél wat minder word en dat je longen tot rust zullen komen. Het genieten van tabak zal voor velen een nieuwe ontdekking zijn!

 

Basis uitrusting van een pijproker : een goede pijp, vul en kuisgereedschapje en een kwaliteits tabak...dit is puur genieten van tabak!

pipe

07:24 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

forum Hallo,
zou je een link naar het pijrokersforum willen opnemen. Een link naar jou Blog is daar al opgenomen.

Gepost door: Pim | 20-06-09

ik ben 14,en wil dat doen waar koop ik zoon pijp en mag ik dat al kopen of niet(in de winkel zou ik dan alleen een pijp kopen tabak nog niet)

Gepost door: lorre | 05-03-12

Als je helemaal goedkoop wilt uitkomen moet je overstappen op elektrisch roken. het is in het begin duurder maar het verdient zich vanzelf terug.

Gepost door: Elektrische sigaret Kopen | 16-09-14

af en toe wat wierook vind ik ook lekker.

Gepost door: New Age groothandel | 24-09-14

De commentaren zijn gesloten.