14-08-06

Thomas Radford Sunday's Fantasy.

 

Omschrijving.

 

Thomas Radford's Sunday's Fantasy is a hand-blended Virginia tobacco and high premium, doubly fermented Black Cavendish. The unusual combination of Granulate and Wild-cut are responsible for the loose mixture. Natural flavours and extracts round off the tobacco to an extra mild and harmonious taste experience. Luxury-quality in a luxury package

_____________________________________________

 

Thomas Radford Sunday's fantasy is een tabak van hoge kwaliteit. Het mengel van deze pijptabak bestaat uit best handgeselecteerde Virginia, dubbele vergiste Zwarte Cavendish en oriëntal tabakken. Veel informatie is er niet te vinden over deze mixture maar duidelijk is dat dit mengsel een onvergetelijk karakter heeft en een uitzonderlijk unieke smaak.

 

Vele jaren geleden ontdekte ik deze tabak in Oostenrijk, nu heb ik terug een doosje van 50 gram aangeschaft, maar nog steeds niet geopend. Op een later ogenblik zal ik deze tabak naar eigen mening proberen voor te stellen.

Misschien niet voor alle pijprokers, smaken verschillen uiteraard, maar toch een aanrader deze tabak eens te proberen op een koude winteravond bij de kachel met een goed glas whisky of cognac.

 

Persoonlijke nota.

 

Tot hiertoe heb ik deze pijptabak wel in huis, maar doosje van 50 gram nog niet geopend, laat staan gerookt heb. Om deze reden kan ik tot hier toe nog geen persoonlijke nota geven over deze tabak.

 

19:39 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

10-08-06

Peterson Gold Blend

Omschrijving.

 

Peterson Gold Blend is considered a mix of jet Black Cavendish, bright and dark Virginias, and fragrant Burley. In addition, there is an extremely pleasant note of hickory nut and vanilla, while a touch of cinnamon is added to ensure that Peterson Gold Blend is a unique smoking experience.

_____________________________________________

 

Peterson Gold Blend is een goed overwogen mengeling die bestaat uit straal zwarte Cavendish, heldere en donkere Virginias en geurige Burley tabakken. Er is een uiterst prettige nota gemaakt worden van hicorynoot en vanille, waarbij een vleugeltje kaneel kan toegevoegd worden. Het roken van deze tabak maakt van iedere pijp weer een unieke ervaring.

 

 

Persoonlijke nota.

 

De tabak is vacuüm verpakt in een metalen doosje van 50 gram. Bij het openen stel ik een uniek zoet aroma vast dat niet echt overweldigend is en me méér doet denken aan een soort zoete likeur. Een bonte mengeling van donkere, lichte en zwarte Virginia, Burley en Cavendish doet me denken aan herfstkleuren. De snede is gebroken vlok, dus vrij grof en best te roken in een pijp met ruime kop. De tabak is niet te nat, meer naar het droge, dit concludeert vermoedelijk dat de tabak snel zal uitdrogen. De brandbaarheid is echter moeilijk en moet men de pijp meermaals terug aansteken. De as is van licht naar donker grijs. Het kameraroma van deze tabak is plezierig en niet overdreven.. Betreft de smaak komt dit beter tot zijn recht in een meerschuimpijp, de tabak bijt niet echt op de tong.

Als eindconclusie kan gesteld worden dat deze handbewerkte tabak goed tot zijn recht komt, aangenaam is om te roken betreft smaak en kameraroma.

 

De score die ik toeken aan deze tabak is 8/10

 

09:36 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |