10-08-06

Peterson Gold Blend

Omschrijving.

 

Peterson Gold Blend is considered a mix of jet Black Cavendish, bright and dark Virginias, and fragrant Burley. In addition, there is an extremely pleasant note of hickory nut and vanilla, while a touch of cinnamon is added to ensure that Peterson Gold Blend is a unique smoking experience.

_____________________________________________

 

Peterson Gold Blend is een goed overwogen mengeling die bestaat uit straal zwarte Cavendish, heldere en donkere Virginias en geurige Burley tabakken. Er is een uiterst prettige nota gemaakt worden van hicorynoot en vanille, waarbij een vleugeltje kaneel kan toegevoegd worden. Het roken van deze tabak maakt van iedere pijp weer een unieke ervaring.

 

 

Persoonlijke nota.

 

De tabak is vacuüm verpakt in een metalen doosje van 50 gram. Bij het openen stel ik een uniek zoet aroma vast dat niet echt overweldigend is en me méér doet denken aan een soort zoete likeur. Een bonte mengeling van donkere, lichte en zwarte Virginia, Burley en Cavendish doet me denken aan herfstkleuren. De snede is gebroken vlok, dus vrij grof en best te roken in een pijp met ruime kop. De tabak is niet te nat, meer naar het droge, dit concludeert vermoedelijk dat de tabak snel zal uitdrogen. De brandbaarheid is echter moeilijk en moet men de pijp meermaals terug aansteken. De as is van licht naar donker grijs. Het kameraroma van deze tabak is plezierig en niet overdreven.. Betreft de smaak komt dit beter tot zijn recht in een meerschuimpijp, de tabak bijt niet echt op de tong.

Als eindconclusie kan gesteld worden dat deze handbewerkte tabak goed tot zijn recht komt, aangenaam is om te roken betreft smaak en kameraroma.

 

De score die ik toeken aan deze tabak is 8/10

 

09:36 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

info waar kan ik in nederland deze tabak kopen, want heb in verschillende winkels geprobeerd, maar kan het hier niet meer krijgen
koop het nu via iemand in spanje, maar is er geen kortere weg
zijn er mogelijkheden om het per email te bestellen.
bijvoorbaat dank
harry homrighausen

Gepost door: harry homrighausen | 12-03-09

De commentaren zijn gesloten.