28-03-06

Uncle Louie Rum

Onlangs had ik een trip geplant met de motor richting Oostende, om via daaruit naar Brugge te rijden. Spijtig genoeg moest ik de barre winderige voorjaarskoude nog trotseren, vooraleer ik in Brugge arriveerde. Zoals elke motorrijder belieft, had ik die dag meer koffie gedronken dan benzine opgereden… Hoe dan ook, bevroren van de kou, toch maar even enkele straten verkennen. Uiteindelijk belande ik aan een grote tabakswinkel, en als pijproker steeds nieuwsgierig op zoek naar een onbekende tabak, toch maar eens een kijkje nemen. Terecht, vele verschillende pijptabakken waren er. Uiteindelijk viel de keuze op een pakje Uncle Louie Rum, van Mac Baren Tobacco. Voor mij was dit een onbekende tabak, nooit gezien, weliswaar informatie over gelezen via het internet. Nu eindelijk in mijn bezit.

 

Terecht had ik hier een goede keuze gemaakt, de tabak heeft een zacht karakter in volle lijn, zowel voor wat betreft smaak, aroma en kameraroma. De smaakvolle tabak bijt niet op de tong en komt volledig tot zijn recht in een meerschuim pijp.

 

De omschrijving dat men vindt op het pakje is dan ook niet meer dan de volledige waarheid die men plaatst;

 

In this blend you will experience the variety in taste coming from the bright Virginia, light brown Burley and modern MacBaren Cavendish. Just a touch of the famous MacBaren original Cavendish has been added to complete the taste. Those around you will take great pleasure in the unique Uncle Louie Caribbean Rum aroma as it slowly spreads in the room. The sweetness and flavour of Uncle Louie’s Caribbean Rum tobacco comes from dark rum. As the name indicates, the specially selected rum used in Uncle Louie’s Caribbean Rum tobacco comes from the birthplace of rum – the Caribbean – guaranteeing you the pipe smoker an exquisite experience every time you light your pipe.

 

Dit is een aanrader voor iedere pijproker die van een tabak houdt die smaakvol, geurig, zacht van karakter en niet bijt op de tong. Zeker het proberen waard!

Voor mij persoonlijk zal deze tabak in de toekomst zeker tot mijn favorieten blijven behoren…dus was het waard om die koude maandag te trotseren om nu te genieten van een warme kwaliteitstabak.

 

 

20:30 Gepost door webmaster | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-03-06

Japanse pijpen en tabakken.

Laatstleden kreeg ik een e-mail van een 17-jarige jongeman, die enorme interesse had betreffende Japanse pijpen, maar hierover niets kon vinden. Ik zou geen verwoede pijpliefhebber zijn, als mijn interesse hierdoor niet geprikkeld werd. Dus start ik mijn zoektocht naar Japanse sites…over Japanse pijpen.

 

Het resultaat was dan ook verbluffend, waarbij ik graag enkele links plaats op deze blog. Het is echter opmerkelijk hoeveel informatie er te vinden is gaande van Japanse pijpen tot tabak.

Deze informatie betreft zoveel materie dat ik onmogelijk alle links kan plaatsen, daarom dat ik kan aanraden het volgende te doen.

 

Via Google, zet je “Japanese Tobacco Pipes”, en je zult merken dat er héél wat websites op je afkomen, uiteraard moet je hier dan specifiek naar je interesses gaan zoeken.

 

Ziezo, wellicht weeral iemand gelukkig gemaakt, en is dit eveneens een reden om deze blog terug actief te zetten om met regelmaat de geneugtes des roken van een pijp en de steeds weer op “op zoek zijnde” naar nieuwe smaakvolle pijptabak.

17:38 Gepost door webmaster | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |